Ръководство въздушно движение търси кандидати за работа. Едно от условията

...
Ръководство въздушно движение търси кандидати за работа. Едно от условията
Коментари Харесай

Това е една от най-желаните работи в България и по чудо има свободни места

Ръководство въздушно придвижване търси претенденти за работа. Едно от изискванията е те да са под 30 години. Ръководителят на полети поема самолетите, които навлизат във въздушното ни пространство и има за задача безвредно да ги преведе и изведе от страната. И защото от ден на ден самолети прелитат над България, от ден на ден фрагменти се търсят.
" До края на 2019 година са ни нужни още петдесет нови ръководители на полети ", изяснява Георги Пеев.
" Не е належащо да си инженер или водач. Тук работят и филолози, има и проектант ", показва той пред bTV.
Жан Бенов, който е учил за проектант, кандидатства и го взимат на работа. Той стартира се с теоретично образование, което има дълготрайност три-четири месеца, след което има образование на тренажор, което е симулирано въздушно пространство. После минава през образование на работно място с инструктор, изяснява самият той.
От значение са британският, бързата реакция и готовността да носиш отговорност за тези двеста души пасажери във всеки аероплан.
На денонощие над България прелитат 3000 самолета. При осем часов работен ден, една трета или към хиляда от тези самолети, минават през Жан и сътрудниците му на промяна.
Нашите ръководители на полети са подбрани, подготвени, тренирани по всички европейски правила, надлежно изискванията, които имат, в това число и възнаграждение, са съотносими със възнаграждение на европейските им сътрудници, показва още Георги Пеев.
Това е една мечтана работа, която не всеки може да работи. Кандидатства се с британски и тапия за бакалавър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР