Ръководствата на здравното министерство и на Центъра за спешна медицинска

...
Ръководствата на здравното министерство и на Центъра за спешна медицинска
Коментари Харесай

В Божурище вече има филиал на Спешна помощ

Ръководствата на здравното министерство и на Центъра за незабавна здравна помощ-София откриха през днешния ден нов филиал в град Божурище. Звеното ще обслужва 30 хиляди души от града и региона.

" Последното разкриване на филиал към ЦСМП-София е през 2012 година, като се надяваме тази добра самодейност да продължи и в бъдеще. Целта е медиците да са наоколо до пациентите и да оказват във допустимо най-кратки периоди нужната за хората помощ ", разяснява министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев по време на церемонията за прерязването на лентата.

Филиалът ще работи непрекъснато, като за потребностите му са ангажирани 19 души, които ще работят на смени, включително лекари, медицински фелдшери, медицински сестри и водачи на кола за спешна помощ. Ще разполагат с две коли за спешна помощ.

" Нашата най-голяма упоритост е да осъществяваме огромния план за Спешна помощ по Оперативна стратегия " Региони в напредък " на стойност 163 млн. лева, като на територията на цялата страна ще има 237 точки, в които ще работят съвременни, оборудвани с най-съвременна техника центрове, част от нашата цялостна здравна промяна. На уеб страницата на Министерството на здравеопазването към този момент са качени техническите спецификации за новите 400 коли за спешна помощ. С тях ще създадем по-добри условия за работа на медицинския личен състав и ще осигурим по-голямо успокоение на българските жители, че ще получат навременна помощ ", уточни още здравният министър.

По мотив профилираната комисия за медикаментите, която разгласи в събота, Кирил Ананиев разяснява пред публицисти, че към този момент е основал работна група, " която в период до края на месеца да отрази всички нужни промени и процедури в нормативните актове и да предложи методиката, по която ще работи профилираната комисия за новите молекули ". Комисията ще преглежда случаите на пациенти, за чието лекуване липсва опция и е належащо използването на нова молекула, която НЗОК не заплаща. Възможно е по едно и също време да работят няколко комисии, защото в състава им ще влязат одобрени експерти по съответното заболяване и казусът на всеки пациент ще бъде обсъждан самостоятелно.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7386)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР