Ръководният орган на европейския футбол УЕФА обвини фалшивите билети, заради

...
Ръководният орган на европейския футбол УЕФА обвини фалшивите билети, заради
Коментари Харесай

УЕФА хвърли вината за закъснението на финала на ШЛ върху фалшивите билети

Ръководният орган на европейския футбол УЕФА упрекна " подправените билети, поради които не работеха в турникетите " за 35-минутно забавяне на финала на Шампионската лига в събота сред Ливърпул и Реал Мадрид в Париж.

От британския клуб обаче остро разкритикува отношението към " алените " последователи.

От УЕФА обявиха, че френската полиция е употребила сълзотворен газ, с цел да разпръсне хиляди разочаровани почитатели, които са се струпали пред стадион " Стад дьо Франс " вследствие на казуса с подправените билети, съобщи Агенция Франс Прес.

Но от Ливърпул обявиха, че са " мощно разочаровани ", че техните последователи са били подложени на " недопустимо " разрушение на периметъра за сигурност на националния стадион на Франция.

Финалът на най-престижния клубен шампионат в Европа трябваше да стартира в 22:00 часа, само че бе отсрочен заради опашките, най-вече от почитатели на Ливърпул, които не можаха да влязат в стадиона.

„ В началото на мача турникетите в бранша на Ливърпул бяха блокирани от хиляди почитатели, които бяха закупили подправени билети, които не работеха в турникетите “, се споделя в изказване на УЕФА.

„ Това докара до скупчване на почитатели, опитващи се да влязат. В резултат на това началото бе отсрочено с 35 минути, с цел да се обезпечи достъп на допустимо най-вече почитатели с същински билети. Тъй като броят на хората отвън стадиона продължи да се усилва след началото, полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и ги изтласка от стадиона ", споделят още от УЕФА.

От централата обявиха, че са съпричастни към пострадалите почитатели и ще прегледат обстановката дружно с локалната полиция и управляващи, както и с Френската футболна федерация.

Част от последователите с годни билети не съумяха да влязат на стадиона до края на първото полувреме.

Френският вътрешен министър Джералд Дарманин обаче уточни с пръст почитателите на Ливърпул.

„ Хиляди английски последователи или без билети, или с подправени такива, си проправяха път и от време на време се държаха принудително по отношение на стюардите “, написа в „ Туитър “ той.

Френската полиция заяви, че е арестувала продавач на билети, който е продавал към 50 подправени билета покрай почитател зоната на Ливърпул.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР