Ръководните органи на Световната футболна федерация (ФИФА) ще обсъдят в

...
Ръководните органи на Световната футболна федерация (ФИФА) ще обсъдят в
Коментари Харесай

ФИФА дава 25 млрд. долара за два нови турнира

Ръководните органи на Световната футболна федерация (ФИФА) ще обсъдят в петък концепцията за два нови световни шампионата по егидата на организацията, заяви Ройтерс.

По време на срещата на Борда на шефовете в Кигали, Руанда ще бъде разисквана концепцията на президента на ФИФА Джани Инфантино за основаване на минисветовно състезание, както и за разрастването на Световното клубно състезание.

Според Инфантино ФИФА ще може да обезпечи 25 милиарда $ за двата шампионата за интервал от 12 години, започвайки от 2021 година. Към момента обаче концепцията за тези два шампионата среща сериозен отпор от водещите отбори в Европа и от президента на УЕФА Александър Чеферин. Минисветовното състезание ще би трябвало да се организира на всеки две години и да събира 8 водещи народи, като бъде самобитен свършек на концепцията за Лига на нациите във всеки континент. Този шампионат Инфантино планува да бъде през октомври или ноември. Заради него ФИФА планува отпадането на Купата на конфедерациите.

Ако предлагането на президента на ФИФА бъде признато, Световното клубно състезание ще се организира един път на всеки 4 години, а в него ще вземат участие 24 тима, а не 7, както е сега.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР