Ръководителят на военното разузнаване на Белгия Еди Тестелманс подаде оставка,

...
Ръководителят на военното разузнаване на Белгия Еди Тестелманс подаде оставка,
Коментари Харесай

Белгийски топ шпионин подаде оставка след донос

Ръководителят на военното разузнаване на Белгия Еди Тестелманс подаде оставка, оповестиха локални медии.

Тестелманс бе упрекнат от свои подчинени, че не прави нужното за обезпечаването на активността на службата и даже в бойкот. Писмо с сходни изказвания бе изпратено през декември до министъра на защитата Стивен Вандепют. Месец по-късно парламентарната комисия за контрол на разследващата общественост стартира инспекция.

Тестелманс е коментирал, че отдръпването му не е самопризнание за виновност, както и че има вяра в достоверността на заключенията на комисията, които още не са оповестени. По неговите думи единствено оставката му може да успокои ситуацията измежду военните разузнавачи. В писмото на своите сътрудници досегашният началник на службата бе упрекнат за неналичието на задоволителен продан на данни, както и за породилия се дух на съмнение измежду сътрудниците.



Тестелманс и неговите досегашни чиновници са единомислещи, че военното разузнаване страда от липса на фрагменти, на фона на все по-многобройните задания. Оценките на управлението и чиновниците се разминават за аргументите - съгласно Тестелманс проблемите се дължат на съкращенията в бюджета, до момента в който съгласно сътрудниците той е отговорен, че не е подхванал нужните стъпки.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР