Ръководителят на външната политика на Европейския съюз вчера отхвърли твърденията,

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз вчера отхвърли твърденията,
Коментари Харесай

Борел: ЕС не изнася стоки за Русия през Турция

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз през вчерашния ден отхвърли изказванията, че блокът е изнасял артикули за глобена Русия през Турция.

 

Жозеп Борел направи изказването, до момента в който отговаряше на въпроси на депутати на Общото заседание на Европейския парламент, което се организира в Страсбург, Франция.

 

В отговор на въпрос от испанския член на Европейския парламент Антони Комин дали Турция е помогнала на Русия да заобиколи глобите, като ѝ е продавала артикули от Европейски Съюз и какво ще направи Европейски Съюз по въпроса, Борел съобщи, че е разискал въпроса с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Обединените арабски емирства (ОАЕ) преди към две седмици.

 

„ Чавушоглу ми даде информация за вноса на Турция от Европейски Съюз и износа на страната за Русия.  В момента се следи повишен експорт на Турция за Русия “, добави той.

 

" Въпреки това няма доста нарастване на вноса на Турция от Европейски Съюз ", добави той.

 

„ Така че съгласно статистиката, която получих, наподобява няма възможност, Европейски Съюз да реализира експорт към Русия през Турция. “

 

Борел напомни, че Турция не се е съобразила с Европейски Съюз в глобите против Русия. „ Бихме желали Турция да е в сходство с нас, тъй като е в Митническия съюз (ЕС-Турция). "

 

Турция избра политика на поддръжка за Украйна, само че в същото време поддържа връзки си с Русия от началото на войната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР