Ръководителят на външната политика на Европейския съюз отхвърли предположенията, че

...
Ръководителят на външната политика на Европейския съюз отхвърли предположенията, че
Коментари Харесай

Борел: ЕС не изнася стоки за Русия през Турция

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз отхвърли догатките, че Европейски Съюз изнася артикули за глобената Русия посредством Турция.

Жозеп Борел направи това изявление, до момента в който отговаряше на въпроси на депутати по време на Общото заседание на Европейския парламент, което се организира в Страсбург, Франция.

В отговор на въпрос на испанския евродепутат Антони Комин дали Турция е помогнала на Русия да заобиколи глобите, като ѝ е продавала артикули от Европейски Съюз, и какво ще направи Брюксел по този въпрос, Борел съобщи, че е разискал въпроса с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Обединените арабски емирства преди към две седмици.

" Чавушоглу ми даде информация за вноса на Турция от Европейски Съюз и за износа на страната за Русия, която демонстрира забележителен размер на износа на Турция за Русия ", сподели той.

" Въпреки това не се следи доста нарастване на вноса на Турция от Европейски Съюз ", добави той.

" Така че съгласно статистическите данни, които получих, не наподобява правдоподобна теорията, че Европейски Съюз е основал триъгълник за експорт към Русия през Турция ".

Като напомни, че Турция не е солидарна с Европейски Съюз във връзка с глобите против Русия, Борел сподели: " Това е доста значимо: бихме желали Турция да се солидаризира с нас, тъй като е в Митническия съюз. Но аз държа на статистическите данни, които ми даде Чавушоглу "./БГНЕС, Анадолска организация

Страсбург / Франция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР