Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борлел висшите си

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борлел висшите си
Коментари Харесай

Борел съжалява, че не е послушал САЩ за агресивните намерения на Русия

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борлел висшите си дипломати, че са мудни, неефективни и пристрастни към страните, в които работят, като ги укори, че не са планували съветската агресия в Украйна.

" Това не е моментът, в който ще изпратим цветя на всички вас, казвайки, че сте прелестни, работите доста добре и ние сме доста щастливи ", съобщи Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика, пред посланиците, които работят в службата за външна активност на Европейски Съюз. Той приказва в понеделник на годишното заседание на ръководителите на представителства на Европейски Съюз по света, които са приравнени към висшите дипломати в националните посолства.

Според него Европейски Съюз не е съумял да планува, че Русия ще нападне Украйна, което го е оставило да разчита на предизвестията от Съединени американски щати, по-специално на телефонното позвъняване от държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън два дни преди нашествието. " Трябва да призная, че тук, в Брюксел, американците ни споделяха " Те ще атакуван, те ще атакуван ", а ние много насилствено слушахме това. И два дни по-късно, в пет часа сутринта, те [Русия] започнаха да бомбардират Киев ".

Борел, някогашен външен министър на Испания, който има репутацията на непосредствен човек, изрази страдание, че световната дипломатическа мрежа на Европейски Съюз е по-малко потребна за информиране от четенето на вестници. " Понякога знаех повече за това какво се случва някъде, като четях вестниците, в сравнение с като четях вашите отчети ", сподели той.

" Аз би трябвало да съм най-добре осведоменият човек в света ", оплака се Борел, като ги инструктира да реагират по-бързо на разгръщащите се рецесии. " Дръжте се по този начин, както бихте се държали, в случай че сте посолство: изпратете депеша, поща - бързо. Бързо, апелирам, реагирайте. "

Борел, който един път разказа месечните срещи на външните министри на Европейски Съюз като " по-скоро котловина на сълзите, в сравнение с център за взимане на решения ", в никакъв случай не се е въздържал от рецензии към недостатъци на външната политика на Европейски Съюз.

" Искам да бъда осведомен от вас [делегациите], а не от пресата. Понякога знаех повече за това, което се случва някъде, като четях вестниците, в сравнение с като четях вашите отчети. Вашите отчети от време на време идват прекомерно късно... Трябва да имате 24-часов потенциал за реакция. Веднага [когато] нещо се случи, вие да информирате. Не желая да не преставам да чета във вестниците за неща, които са се случили някъде, а нашата делегация да не е споделила нищо. "

Правейки съпоставяне с по-бързата работа в националните външни министерства, Борел сподели на събралите се пратеници, че " би трябвало да бъде най-добре осведоменият човек в света, откакто всички вие сте по света ".

Европейската работа за външна активност, основана преди повече от десетилетие като външнополитическо звено на Европейски Съюз и в този момент ръководена от Борел, е първият дипломатически корпус от този тип, който не е основан от национална страна.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР