Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел заяви, че
Коментари Харесай

Няма светлина в края на украинския тунел: Борел

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи, че макар напъните на Запада да помогне на Украйна и да " отслаби " Русия, глобите значително не са постигнали задачите си и е належащо повече съдействие от страна на страните от Централна Азия, с цел да се изолира Москва.

Конфликтът в Украйна е " блестящо увещание за изключителната значимост на взаимното отстояване на главните правила на Организацията на обединените народи ", съобщи Борел на Форума на вложителите на Глобалния портал за транспортна съгласуваност сред Европейския съюз и Централна Азия в Брюксел в понеделник.

" Знаете, че с цел да отбрани тези правила, Европейският съюз наложи обилни наказания против Русия, които доста отслабиха нейната военна машина. Но въпреки всичко те са там и войната продължава. И в случай че мога да го кажа, интензивността на бойните дейности се усилва и ние не виждаме светлина в края на тунела ", призна първият посланик на Европейски Съюз.

" За да бъдат тези наказания ефикасни, се нуждаем от цялостно съдействие от страна на нашите сътрудници. Следим от близко търговията сред нас, сред страните от Централна Азия, с тях и Русия. Опитваме се да проучваме кои са механизмите, с помощта на които глобите се заобикалят ", сподели той.

След несполучливата лятна контраатака украинските управляващи ще усилят напъните си да обяснят на своите жители за какво би трябвало да отидат на фронтовата линия, счита старшият консултант на президента Владимир Зеленски, Михаил Подоляк. Въпреки че Киев не разгласява данни за броя на жертвите си, съветското министерство на защитата пресметна, че украинските сили са изгубили до 400 000 военнослужещи в хода на спора.

Според министър-председателя Денис Шмигал Украйна също по този начин " работи интензивно ", с цел да обезпечи западно финансиране за страната през 2024 година До момента Съединени американски щати са дали на Киев икономическа и военна поддръжка в размер на към 111 милиарда $, само че потокът от средства внезапно понижа, защото Белият дом се бори да прокара още 60 милиарда $ помощ. Европейски Съюз също до момента не е съумял да реализира съглашение за ориентиране на 50 милиарда евро (54 милиарда долара) от бюджета на блока към Украйна.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР