Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел предупреди Москва,

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел предупреди Москва,
Коментари Харесай

Борел: Руската армия ще бъде унищожена при ядрен удар на Путин срещу Украйна

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести Москва, че нейните сили ще бъдат " унищожени " от военния отговор на Запада, в случай че президентът Владимир Путин употребява нуклеарно оръжие против Украйна.

" Путин споделя, че не блъфира. Е, той не може да си разреши да блъфира и би трябвало да е ясно, че тези, които поддържат Украйна - и Европейският съюз и държавите-членки, и Съединените щати и НАТО - също не блъфират ", съобщи Борел при откриването на Дипломатическата академия в Брюксел. " Всяко нуклеарно нахлуване против Украйна ще сътвори отговор, не нуклеарен отговор, само че толкоз мощен отговор от военна страна, че съветската войска ще бъде унищожена. "

Опасенията, че Москва може да употребява тактическо нуклеарно оръжие в Украйна, набъбнаха, откакто Путин насочи прикрити закани, до момента в който провежда анексирането на четири окупирани района в изискванията на загуби на бойното поле.

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг предизвести Русия, че е изправена пред " тежки последствия ", в случай че предприеме нуклеарна офанзива против прозападната си съседка.

" Ще има изострен отговор - съвсем несъмнено ще се стигне до физическа реакция от страна на доста съдружници, а евентуално и от самата НАТО ", съобщи почитан чиновник на НАТО.

Но алиансът съобщи, че няма да употребява нуклеарния си боеприпас в отговор, защото Украйна, която не е член на алианса, не е обхваната от клаузата за самоотбрана, оповестява БГНЕС.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР