Ръководителят на унгарската дипломация обвини днес ООН, че разпространява лъжи

...
Ръководителят на унгарската дипломация обвини днес ООН, че разпространява лъжи
Коментари Харесай

Унгария ще остане страна на унгарците, категоричен е външният министър

Ръководителят на унгарската дипломация упрекна през днешния ден Организация на обединените нации , че популяризира неистини във връзка с миграционната политика на Унгария , съобщи Агенция Франс Прес.

Екип от специалисти по човешките права към Организация на обединените нации прикани през април Будапеща да спре да употребява езика на омразата по адрес на роми, мюсюлмани и други малцинства и да анулира закона, допускащ мигрантите да бъдат депортирани , без да им се даде късмет да изискат леговище, напомни Ройтерс.



Външният министър Петер Сиярто очевидно насочи рецензиите си към този екип от 18 самостоятелни специалисти и сподели, че " те не трябва да бъдат самостоятелни от истината ".
 
 БГНЕС, списък

" Унгария в никакъв случай няма да бъде страна на мигранти. Ние ще пазиме постоянно сигурността на унгарския народ. Няма в никакъв случай да позволим и един незаконен мигрант да влезе на територията на нашата страна ", съобщи Петер Сиярто в Женева пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. " Унгария ще остане страна на унгарците, които са щастливи и се гордеят със своята над хилядолетна история, християнска просвета и обичаи ", сподели Сиярто, представен от ТАСС.-->

Изявление пред съвета направи и унгарската непрекъсната представителка в Организация на обединените нации Жужана Хорват. " Конструктивен разговор с държавните управления, преди да се вършат прибързани изводи сигурно ще подкрепи общата ни идея да насърчим и защитим правата на индивида ", сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР