Ръководителят на украинското разузнаване най-после потвърди, че Киев е замесен

...
Ръководителят на украинското разузнаване най-после потвърди, че Киев е замесен
Коментари Харесай

Украинското разузнаване призна ролята си в нападението срещу Кримския мост

Ръководителят на украинското разузнаване най-сетне удостовери, че Киев е забъркан във взривяването на Кримския мост, съобщи ДПА.

" Взехме съответните ограничения , защото става въпрос за логистичен път на врага “ , съобщи  Васил Малюк, началник Службата за сигурност на Украйна (СБУ), в изявление с украинския публицист Дмитро Комаров, което беше качено в ЮТюб. 

Малюк не оповести детайлности за интервенцията. 

След офанзивата на 8 октомври по целия свят започнаха да се популяризират фотоси на гърмежа и последвания пожар, отбелязва ДПА.

Нападението бешe осъществено ден откакто съветският президент Владимир Путин навърши 70 години.

Повечето наблюдаващи от дълго време допускаха, че зад офанзивата стои Украйна , макар че Киев дълго време отхвърляше да разяснява случая. През декември Малюк подсказа, че неговата работа може да има нещо общо. 

Той съобщи в оповестеното през днешния ден изявление, че е работил съгласно " традициите на воденето на война “ и уточни, че при започване на съветската война СБУ е основала особено поделение, което да прави саботажи против врага на украинска територия. 

Според шефа на СБУ съветските управляващи не престават да водят " псевдоразследване “ за офанзивата против моста. Повече от 20 съветски жители са задържани по съмнение в съпричастност. 

Малюк сподели, че офанзивата с дронове против кораби на съветския Черноморски флот, които са на рейд пред базата в Севастопол, е била част от специфична интервенция на СБУ, осъществена взаимно с украинските въоръжени сили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР