Ръководителят на турската компания Baykar, която произвежда безпилотния летателен апарат

...
Ръководителят на турската компания Baykar, която произвежда безпилотния летателен апарат
Коментари Харесай

Ръководителят на турската компания Baykar нарече Урсула фон дер Лайен лицемерна

Ръководителят на турската компания Baykar, която създава безпилотния летателен уред (БЛА) Bayraktar, Селчук Байрактар ​​разкритикува лицемерието на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по отношение на позицията й за руско-украинския и палестинския -израелски спорове.

„ Как да създадем съвършената картина на лицемерието “, написа той на страницата си в обществената мрежа X (преди Twitter). В известието си той препостна речта на фон дер Лайен, осъждаща съветските дейности в Украйна, и нейното изказване по отношение на обстановката сред Израел и Палестина, в което тя признава „ правото на Израел на отбрана “.


Турски политици, публични лица и общественици подлагат на критика Израел за дейностите му във връзка с линията Газа. Турският президент Тайип Ердоган по-рано назова военния отговор на израелската войска “непропорционална приложимост на мощ ” и съпостави дейностите й с “масови убийства, а не война ”.

Ситуацията в Близкия изток внезапно се утежни след проникването на въоръжени бойци на радикалното палестинско придвижване Хамас от линията Газа в Израел на 7 октомври. Хамас счита нападението за отговор на дейностите на израелските управляващи против джамията Ал-Акса на Храмовия рид в Йерусалим. Израел разгласи цялостна обсада на линията Газа и стартира удари по нея и избрани региони на Ливан и Сирия. Сблъсъци има и на Западния бряг. Сред палестинците са убити повече от 1,2 хиляди и съвсем 5,9 хиляди са ранени, измежду израелците – до 1,5 хиляди са убити и съвсем 4 хиляди са ранени.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР