Ръководителят на центъра Cyberint в Румънската разузнавателна служба (SRI), генерал

...
Ръководителят на центъра Cyberint в Румънската разузнавателна служба (SRI), генерал
Коментари Харесай

Генерал от румънското разузнаване: Всички руски тайни служби се опитват да атакуват Румъния

Ръководителят на центъра Cyberint в Румънската разследваща работа (SRI), военачалник Антон Рог , споделя, че и трите съветски разследващи служби са се пробвали да извършат хакерски атаки против Румъния след началото на нашествието на Владимир Путин в Украйна, написа " Романия джърнал ".

" Всичките 3 съветски разследващи служби, ФСБ, ГРУ и СВР , нападнаха значими институции на румънското държавно управление със комплициран злотворен програмен продукт от вида Advanced Persistent Threat (APT). Това е злоумишлен програмен продукт, който не подвига звук, който остава в мрежите за дълго време, който има някои извънредно новаторски способи за кражба на данни и който остава там за доста дълго време ", сподели Антон Рог.

ФСБ е вътрешното разузнаване на Русия, СВР е външното разузнаване на Русия, а ГРУ е военното разузнаване.

" До началото на войната в Украйна към нас бръмчаха две служби - ГРУ с APT28 и ФСБ с доста по-сложен злотворен програмен продукт. ГРУ е по-шумно , от армията е. ФСБ е по-стилен и с по-сложен злотворен програмен продукт. От началото на войната пристигна и СВР с APT29. Advanced Persistent Threat е група за киберпрестъпления, финансирана и координирана от разследваща работа, съответната страна. Ние го назоваваме на диалект държавен състезател ", изясни той.
 Клаус Йоханис: Обучението на F-16 може да стартира през август
Клаус Йоханис: Обучението на F-16 може да стартира през август

Той акцентира, че този план ще бъде дългосрочен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР