Ръководителят на тибетското правителство в изгнание е посетил Белия дом

...
Ръководителят на тибетското правителство в изгнание е посетил Белия дом
Коментари Харесай

Лидер на тибетското правителство в изгнание за първи път посети Белия дом от 60 г.

Ръководителят на тибетското държавно управление в заточение е посетил Белия дом за първи път от шест десетилетия. Посещението евентуално още повече ще вбеси Китай, който упреква Съединени американски щати в опит да дестабилизира района, осведоми " Ройтерс ".

Лобсан Сангай, президент на Централната тибетска администрация, е бил поканен във Вашингтон да се срещне с публични представители в петък, оповестиха от тибетското държавно управление.
 Китай се закани да сътвори
Китай се закани да сътвори " непревземаема цитадела " срещу разцеплението в Тибет

Като възпитава масите...

Тази невиждана среща евентуално ще даде оптимистичен звук в връзките със Съединени американски щати през идващите години, разясняват от държавното управление, което е основано в Дхарамсала, Индия.

Тибет е една от многото противоречиви тематики сред Съединени американски щати и Китай , чиито връзки са най-ниското равнище от десетилетия.
 Китай постанова визови ограничавания за американци за Тибет
Китай постанова визови ограничавания за американци за Тибет

В отговор на " неверните дейности на американската страна "

През юли държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео упрекна Пекин, че нарушава тибетските човешки права и разясни, че Вашингтон поддържа автономност на района.

Пекински представители упрекват Съединени американски щати, че употребява Тибет, с цел да предизвиква разделяне в Китай. Азиатският колос също отхвърля да се обвързва с новоназначения американски специфичен координатор по тибетските въпроси Робърт Дестро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР