Ръководителят на Tesla Илон Мъск очаква държавен фонд от Саудитска

...
Ръководителят на Tesla Илон Мъск очаква държавен фонд от Саудитска
Коментари Харесай

Саудитска Арабия финансира приватизацията на Tesla

Ръководителят на Tesla Илон Мъск чака държавен фонд от Саудитска Арабия да финансира превръщането на компанията в частно сдружение.

В персоналния си блог Мъск съобщи, че фондът няколко пъти му е предложил да направи Tesla частна компания. Последната намира се е състояла на 31 юли. Тогава е станало ясно, че няма въпросителни към договорката, тя може да бъде затворена. Оставало единствено "процесът да се придвижи ", обясни Илон Мъск.

Наред с това той заяви, че саудитците са придобили 5% дял в производителя на електрически автомобили.

И двете страни по договорката отхвърлят какъвто и да е коментар.

През предходната седмица Илон Мъск "хвърли бомба ", обявявайки, че ще отпише Tesla от борсата при 420 $ за акция. Анализаторите обаче повдигнаха въпроса от кое място ще бъдат събрани нужните средства.

Wall Street Journal заяви, че регулаторните органи ревизират истинността на информацията, публикувана от Мъск. Bloomberg на собствен ред заяви, че регулаторите към този момент събират информация за обществените изказвания на Tesla по отношение на индустриалните цели и продажните цели и ускоряват този надзор след изказването на бизнесмена.

Борсовата комисия в Съединени американски щати също отхвърля коментар по тематиката.

Мъск и Тесла също по този начин са изправени пред два федерални каузи. Бизнесменът е упрекнат в нарушаване на федералния закон за скъпите бумаги, разпространявайки създали погрешни изказвания за финансиране на договорката, за да усили цената на акциите на компанията.

Акциите на Tesla нарастнаха с съвсем 3% при започване на търговията в понеделник.

Много от вложителите остават скептични във връзка с предлагането. Има доста спънки за сходна договорка, написа CNN.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР