Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отхвърли нападките на

...
Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отхвърли нападките на
Коментари Харесай

СЗО към Тръмп: Не политизирайте вируса, ако не искате още много чували за трупове!

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус отхвърли нападките на президента на Съединените щати Доналд Тръмп, че организацията е прекомерно близка с Китай и се е пробвала да подведе Вашингтон в дейностите против Covid-19.

" Всички политици би трябвало да се съсредоточат в спасяването на своите съграждани. Моля ви, не политизирайте този вирус! Той употребява вътрешните ви различия. Ако не желаете да имате още доста чували за трупове, тогава недейте да го политизирате! Съединените щати и Китай би трябвало да се обединят и да се борят дружно против този рисков зложелател! ", сподели Гебрейесус.

Той изрично отбрани дейностите на СЗО за справяне с пандемията от новия ковид.

" Ще съветвам за три неща. Моля, обединяване на национално равнище, не използвайте (причиняваното от ковид заболяване) Ковид-19 за политически цели. Второ, почтена взаимност на световно равнище. И почтено водачество от Съединени американски щати и Китай ", сподели Гебрейесус.

Представители на американските управляващи упрекнаха китайското държавно управление, че е скрило информация за ковид - нещо, което то отхвърля.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР