Ръководителят на Световната здравна организация - СЗО призова страните да

...
Ръководителят на Световната здравна организация - СЗО призова страните да
Коментари Харесай

СЗО предупреди: Ситуацията в света не се подобрява, влошава се

Ръководителят на Световната здравна организация - СЗО прикани страните да продължат напъните си да овладеят ковид , отбелязвайки, че световната обстановка се утежнява , оповестяват " Ройтерс " и СиЕнБиСи.

" Повече от шест месеца с пандемия това не е време която и да е страна да се отпуска ", разяснява генералният шеф на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус на онлайн брифинг.

" Почти 7 милиона случая на COVID-19 са докладвани на СЗО и съвсем 400 000 смъртни случая ", изясни той и добави, че обстановката в Европа се усъвършенства, само че в международен мащаб тя се утежнява.
 СЗО внезапно зави и предлага носене на маски
СЗО внезапно зави и предлага носене на маски

Организацията разполагала с нови научни открития

Повечето хора по целия свят към момента са изложени на риск от коронавирусна зараза и най-голямата опасност за по-нататъшното разпространяване е самодоволството , защото всеобщите събирания се възобновяват в страни по света .

Пандемията се утежнява по целия свят . Той разяснява, че съвсем 75% от случаите идват от 10 страни, най-вече в Америка и Южна Азия .

" Бих споделил, че сега епидемията в Централна и Южна Америка е най-сложната от всички обстановки, с които сме се сблъсквали в международен мащаб ", съобщи доктор Майк Райън, изпълнителен шеф на програмата за изключителни обстановки на СЗО.

Въпреки че СЗО е " обнадеждена ", че някои страни имат някакви признаци на усъвършенстване , проучванията демонстрират, че множеството хора към момента са застрашени от Covid-19.

" В тези страни най-голямата опасност в този момент е самодоволството. Продължаваме да настояваме за интензивно наблюдаване, с цел да подсигуряваме, че вирусът не се популяризира , изключително откакто всеобщите събирания от всевъзможен тип стартират да се възобновяват в някои страни. "
 Коронавирус: Блокадите избавили живота на милиони хора
Коронавирус: Блокадите избавили живота на милиони хора

Ограниченията са предотвратили заразяването на към 60 милиона в САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР