Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разкри какво се е

...
Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разкри какво се е
Коментари Харесай

Материалите срещу Иванчева били мечта за всеки прокурор

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев разкри какво се е случило в часовете преди показния арест на кметицата на „ Младост ” Десислава Иванчева в утринния блок на Нова телевизия.

Иванчева бе хваната със 70 000 евро – първата вноска от пожелан подкуп от 500 000 евро. Изнудваният е огромен вложител, който желал да строи на няколко места в столичния квартал и трябвало да заплати крупната сума „ под масата ”, с цел да получи разрешителни.

„ Парите за подкупа са дадени на медиатора, завити в лист хартия, а той ги прибрал в чантата си. Това се е случило в заведение ”, изясни Гешев.

След това медиаторът – някогашният кмет на „ Младост ” Петко Дюлгеров, се срещнал с Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова в друго заведение.

Част от парите били трансферирани в чантата на Петрова. Някои от банкнотите обаче са пипани и от Иванчева. Целият този развой е следен със специфични разследващи средства, изясни Гешев.

Във въпросното заведение имало и охранителни камери, записите от които към този момент са конфискувани.

„ Изчакахме да се разделят. Посредникът се обади на изнудваното лице, с цел да удостовери, че е извършил уговорката си. Тогава го арестувахме в градинката пред Народния спектакъл ”, описа още прокурорът.

Той разясни, че след задържането на забърканите в схемата парите са броени на място, на кръстовището пред Спортната палата, тъй като това налагал законът.

„ Действията във връзка с Иванчева са почнали още предходната година, а съответният сигнал е подаден преди към два месеца. През това време са документирани доста срещи в друг формат – сред кметицата и изнудвания, сред заместник-кметицата и пострадалия и така нататък ”, сподели още Гешев.

Той бе безапелационен, че по случая има записи, представляващи „ всичко, за което един прокурор може да мечтае ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР