Ръководителят на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова поиска от председателя на

...
Ръководителят на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова поиска от председателя на
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата пита срещу кои лица има право да работи

Ръководителят на Специализирана прокуратура Валентина Маджарова изиска от ръководителя на 47-то Народното събрание Никола Минчев и министър-председателя Кирил Петков спецобвинителите да получат " лист с лицата, заемащи висши обществени длъжности, от който прокурорите да се осведомят, по отношение на кои лица, заемащи висши обществени длъжности имат право да работят ".

Повод за настояването е изявление от през вчерашния ден на премиера Петков.

След като нощес вътрешният министър Бойко Рашков заяви за следствие по сигнал против вицепремиера Асен Василев, министър-председателят сподели „ Не съм получил публична информация от прокуратурата. Ако това е правилно, това е цялостно безсрамие “.

Валентина Маджарова цитира дефиницията на „ безсрамие “ съгласно речника на Българска академия на науките – „ извънредно неприлична, неправилна или нечестна демонстрация, постъпка, която провокира мощно отрицание и отвращение “ и заключава, че изявлението на Петков „ жестоко нарушава правилото за разделяне на управляващите, върховенството на закона и слага под подозрение, че има персони, които са над закона “.

В писмото си ръководителката на спецобвинението уведомява премиера и парламентарния ръководител за адреса на спецпрокуратурата, за телефона и имейла като чака, с изключение на лист на обществените персони, с които да могат да работят спецобвинителите, и информация за критериите, които, съгласно двамата, характеризират едно досъдебно произвеждане като „ безсрамие “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР