Ръководителят на софтуерната компания Palantir, Алекс Карп, твърди, че само

...
Ръководителят на софтуерната компания Palantir, Алекс Карп, твърди, че само
Коментари Харесай

„Ако забавим темпото ИИ надпреварата няма да може да бъде спряна“

Ръководителят на софтуерната компания Palantir, Алекс Карп, твърди, че „ единствено тези, които нямат артикули с изкуствен интелект, желаят да създадат пауза„. Неговата компания разгласи спомагателни вложения и отхвърли апелите за прекъсване на създаването на ИИ. „ Надпреварата продължава – единственият въпрос е дали ще продължим да се движим напред, или ще отстъпим водачеството? “ – без заобикалки слага въпроса Алекс. Той е уверен, че Западът към този момент има основно комерсиално и военно преимущество в региона на ИИ и не трябва да се отхвърля от него.

„ Ако забавим темпото, AI конкуренцията няма да спре. Нито една страна в света, изключително нашите съперници, не може да ни разреши да имаме това преимущество “, сподели той. – Да учим и развиваме ИИ и по-късно да оставим другите да завоюват, както в комерсиално, по този начин и във военно отношение, е прекомерно неприятна тактика. “

Коментарите на Карп имат напълно друг звук от неотдавнашното обилие от ужасяващи предизвестия за евентуалната екзистенциална опасност, която ИИ съставлява за човечеството, и съпътстващите ги апели за закъснение или даже прекъсване на неговото развиване.

През месец май водачи в региона на изкуствения разсъдък, в това число ръководителите на OpenAI и Гугъл Deepmind, предизвестиха, че изкуственият разсъдък може да докара до изгубването на човечеството. Като една от заканите те показаха присъединяване на ИИ в създаването на химически оръжия от ново потомство. Двама от тримата така наречен кръстници на ИИ – Джефри Хинтън и професор Йошуа Бенгио – бяха измежду тези, които предизвестиха, че технологията, за чието основаване са помогнали, има голям капацитет да аргументи щета.

Но очевидно по какъв начин бе и с нуклеарните оръжия, в този момент ще се наложи още по-бързото развиване на изкуственият разсъдък, с цел да не ни изпревари някой зложелател.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР