Ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данилов

...
Ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данилов
Коментари Харесай

Украйна очаква руско настъпление в Харковска и Запорожка области

Ръководителят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данилов сподели във вторник в изявление за Ройтерс, че Киев чака Русия да включи районите на Харковска или Запорожка области като цели на предстояща атака , целяща Москва да си върне самодейността в своята едногодишна военна акция в Украйна.

Данилов заяви, че съветските сили изследват отбранителните качества на Украйна в отчасти окупираната от Русия Запорожка област - част от следения от Москва сухопътен мост сред Източна Украйна и Крим.

В изявлението той добави, че Киев " не изключва " нов съветски напън в Харковска област, от която силите на Москва бяха отблъснати по време на.

Висши украински чиновници, в това число президентът Володимир Зеленски, споделиха, че  с мобилизирани военнослужещи през идващите седмици.

Данилов повтори и по-ранните прогнози на Киев, че Русия към момента желае да завземе напълно Донецка и Луганска области на изток, които предходната година след референдуми, отхвърлени от Киев и Запада като машинация.

Данилов сподели, че Киев чака Русия да се стреми да реализира явни резултати към годишнината от пълномащабното си навлизане на 24 февруари.

" Те би трябвало да имат какво да покажат пред своите хора и имат предпочитание да създадат нещо огромно, както го виждат, до тази дата. "
 ISW: Русия няма запаси за сполучливо нахлуване в Донецка област
ISW: Русия няма запаси за сполучливо нахлуване в Донецка област

Кремъл няма готови армейски елементи

По-рано украински публични лица споделиха, че съветските сили може да се опитат да нападат от територията на Беларус в северозападна посока. Но Данилов сподели, че е " подозрително, че те ще съумеят да дойдат от тази посока ", тъй като " там очевидно няма задоволително сили ".

Украйна също възнамерява пролетна атака , до момента в който чака доставката на и, в това число нова ракетна система от Съединените щати, която ще удвои обсега на удар на украинските сили.

Но Данилов сподели, че бронираните машини и артилерийските снаряди, изключително с диаметър 155 мм, са измежду непосредствените потребности на Киев, защото е изправен пред евентуален нов напън на тежка съветска огнева мощност.

" Много доста въпроси зависят от количеството доставки на снаряди ", сподели той. " Защото, в случай че имаш оръжия, само че нямаш какво да стреляш, тогава това е предизвикателство . "

Силите на Москва от месеци организират постоянни талази от въздушни удари през последните месеци, употребявайки ракети и дронове против сериозна украинска инфраструктура и други цивилни цели.

Данилов сподели, че Украйна има право, макар че публични лица в Киев не са признали обществено, че нападат цели оттатък украинската граница .

" Да кажем, че има дадена точка в Русия, където сигурно знаем, че устройство изстрелва ракети по нашите деца ", сподели той. " Трябва ли да гледаме умерено тази точка и да си затваряме очите - или да я унищожим, в случай че имаме потенциал? " той сподели.

" Ако има уреди, които предизвикват заличаване на страната ни..., ние би трябвало да унищожим тези уреди. Това е война . "

Министърът на защитата Олексий Резников сподели в неделя, че Украйна ще употребява оръжията с по-голям обхват, обещани от Съединените щати, с цел да удря съветски елементи единствено в окупирана украинска територия .
 Удари по Крим? Медведев дава отговор: „ Цяла Украйна ще изгори “
Удари по Крим? Медведев дава отговор: „ Цяла Украйна ще изгори “

Нашият отговор може да бъде всевъзможен, само че ще бъде бърз, корав и убедителен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР