Ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу за първи

...
Ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу за първи
Коментари Харесай

Шойгу за първи път говори за въоръжения бунт на Пригожин

Ръководителят на съветското министерство на защитата Сергей Шойгу за първи път приказва за въоръжения протест на създателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин.
Прочетете още
Според министъра опитът е несполучлив заради обстоятелството, че бойците от въоръжените сили на Руската федерация остават правилни на своята клетва и боен болг. Думите на Шойгу са представени от Life.

В същото време той назова обстановката „ опит за дестабилизиране на обстановката “ в Руската федерация. 

„ Тези проекти се провалиха на първо място, тъй като военнослужещите демонстрираха преданост към клетвата и военния дълг “, сподели началникът на военното ведомство.

Въоръженият протест, съгласно него, не е повлиял на дейностите на военните, които са траяли да вземат решение бойни задания.

Той благодари и на военните за съзнателната им работа.

Според него въоръжените сили на Украйна не са постигнали задачите на контранастъплението по нито едно от направленията.

„ Като цяло съперникът не реализира задачите си по нито едно от направленията. Това свидетелства за уменията на нашите бойци и очевидно повишените упования от прехвалените западни оръжия “, сподели той.

Министърът на защитата даде следните числа. От 4 юни, т.е. от началото на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, украинските войски са изгубили към 2500 единици разнообразни оръжия по всички посоки. Освен това през последния месец съветските елементи на Противовъздушна отбрана са прехванали 158 ракети HIMARS, 25 крилати ракети Storm Shadow и 386 БПЛА.

Освен това бяха унищожени 16 танка Leopard, доставени на Украйна от Полша и Португалия.

В същото време Шойгу отбелязва, че украинските управляващи, по разпореждане на Запада, изискват въоръжените сили на Украйна да продължат настъплението, без значение от загубите.

Киев се пробва да компенсира неуспехите си, като обстрелва цивилни цели, пробвайки се да получи резултата на пропагандата, само че с помощта на дейностите на съветските войски цивилните жертви остават минимални, твърди Шойгу.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР