Ръководителят на руската наемническа група Вагнер“ Евгений Пригожин изглежда се

...
Ръководителят на руската наемническа група Вагнер“ Евгений Пригожин изглежда се
Коментари Харесай

Пригожин се отказа от плановете си да изтегли „Вагнер“ от Бахмут

Ръководителят на съветската наемническа група „ Вагнер “ Евгений Пригожин наподобява се отхвърли от в Източна Украйна. През нощта той е получил обещания, че ще му бъде доставено цялото оръжие, належащо за завладяването на разрушения град, предава Reuters.

В петък Пригожин разгласи, че бойците му, които са отпред на продължавата месеци наред офанзива на Бахмут, ще се изтеглят, тъй като съгласно него хората му са били лишени от муниции и вследствие на това са понесли „ безполезни и неоправдани “ загуби.

Пригожин не крие рецензиите се по адрес на съветския министър на защитата Сергей Шойгу и висшия армейски команден състав поради воденето на войната в Украйна. В подтекста на това той съобщи, че чиновници в Москва, разяждани от „ дребнава злоба “, стопират значими доставки за неговите хора.

В неделя се появи аудиосъобщение, оповестено в канала му в Telegram, в което Пригожин споделя: „ През нощта получихме бойна заповед, за първи път през цялото това време. “

„ Обещаха ни толкоз муниции и оръжия, колкото ни трябват, с цел да продължим по-нататъшните интервенции. Беше ни дадено, че всичко належащо, с цел да попречим на врага да ни отреже (от доставките), ще бъде ситуирано на фланга “, добави той.

Битката за Бахмут, която Русия преглежда като трамплин към други градове в украинския район Донбас, които към момента са отвън нейния надзор, е най-интензивната в спора. През месеците до момента тя е лишила живота на хиляди хора от двете страни на фронта.

През последните седмици украинските войски бяха отблъснати, само че се задържаха в града, с цел да нанесат допустимо най-вече съветски загуби преди плануваната от Киев атака против нахлуващите сили по продължение на 1000-километровата фронтова линия.

В неделя Пригожин съобщи също, че съветското министерство на защитата е назначило военачалник Сергей Суровикин да работи дружно с „ Вагнер “. „ Това е единственият човек със звездата на армейски военачалник, който знае по какъв начин да води война “, разяснява той.

Суровикин командваше съветската акция в Украйна в продължение на няколко месеца, преди началникът на Генералния щаб, армейски военачалник Валерий Герасимов, да получи общо оперативно командване над него.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР