Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин заяви,
Коментари Харесай

Пригожин: Позор! Губим край Бахмут, войските тихо се разбягват

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че украински сили са си възвърнали контрола върху село Берховка, ситуирано на север от Бахмут, и дефинира това като " срам ", съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Миналия месец наемниците от " Вагнер " превзеха Бахмут след най-дълго проточилата се борба от началото на войната в Украйна и предадоха позициите си на постоянната съветска войска, напомня Ройтерс. Украинските сили обаче не престават да нападат региони наоколо до града, показва организацията.

" Сега част от селището Берховка към този момент е изгубена, войските безшумно се разбягват. Позор! ", споделя Пригожин в аудиообръщение, оповестено от пресслужбата му. Той също по този начин приканва министъра на защитата на Русия Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов да дойдат на фронта, с цел да да активизират войските.



" Елате, можете да го извършите! ", сподели той, визирайки, че в случай че двамата дойдат на фронта, съветските сили ще бъдат мобилизирани. " А в случай че не можете (да ги мобилизирате - бер. ред), ще умрете като герои ", добави той. Пригожин е в открита омраза с Шойгу и с Герасимов от месеци, като постоянно ги упреква, че не са съумели да обезпечат задоволително муниции и поддръжка за " Вагнер " и по този метод са предизвикали излишно огромни загуби.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР