Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин каза
Коментари Харесай

Частната армия на Русия Вагнер ще обучава доброволци за фронта

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин сподели през днешния ден, че неговата организация ще образова доброволци и ще построява укрепления в две съветски области, които граничат с Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Частната военна компания " Вагнер " оказва помощ и ще оказва помощ на популацията на граничните територии (в непосредственост до Украйна) да получи образование, да построи уреди, да приготви хора и да провежда доброволчески отряди ", сподели Пригожин, представен от пресслужбата на неговата компания " Конкорд ".

Според шефа на " Вагнер " тези нови действия към този момент са почнали в съветските Белгородска и Курска област, където в последните месеци постоянно избухват пожари, които съгласно Москва са резултат от удари на украинската войска. Целта, съгласно Пригожин, е да се изградят " укрепителни уреди и центрове за образование на доброволци в граничните региони ". " Който желае мир, се готви за война. Винаги би трябвало да сте подготвени да отбраните земята си ", добави той.

От 2014 година насам наемниците от " Вагнер " са упреквани, че служат на ползите на съветския президент Владимир Путин в доста конфликтни зони - Сирия, Украйна, Южна Африка и Южна Америка, написа Българска телеграфна агенция.

През последните месеци групата интензивно работи на фронта в Украйна в поддръжка на съветската войска. За ръководителя ѝ се твърди, че обикаля съветски затвори, с цел да вербува пандизчии да се бият в Украйна против понижаване на присъдите.

През септември 61-годишният Евгений Пригожин, който години наред отхвърляше, че има нещо общо с Вагнер, призна, че е основал частната военна компания. А тази седмица се похвали, че е направил интервенции за оказване на въздействие върху изборите в Съединени американски щати. Сега той работи напълно намерено в Русия което приказва за увеличение на въздействието му след започването на нашествието на Русия в Украйна и началото на военната готовност в страната. През октомври Пригожин показно откри в Санкт Петербург централата на частната си военна компания.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР