Ръководителят на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) - Юри Ганус обяви,

...
Ръководителят на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) - Юри Ганус обяви,
Коментари Харесай

Руснаците предвиждат нова допингова криза след изявлението на УАДА

Ръководителят на Руската антидопингова организация (РУСАДА) - Юри Ганус разгласи, че страната навлиза в нова фаза на допинговата рецесия, откакто нощес комисия на Световната антидопингова организация (УАДА) изиска Русия да бъде извадена от всички спортни надпревари за идващите четири години.

Крайното решение ще бъде взето на събранието на УАДА в Париж на 9 декември, а до настояването за извънредно тежката глоба се стигна, откакто Комисията за инспекция на сходството на УАДА още веднъж е открила "изключително съществени случаи на несъответствия с условията, в допълнение към утежняващи условия " при инспекцията си на данните от РУСАДА.

Препоръката идва, откакто беше оценена информацията от забърканата в прикриване на систематична приложимост на допинг лаборатория в Москва, предоставена на УАДА през януари. Едно от условията на УАДА за унищожаване на наказванията на Русия, което беше решено през септември 2018 година, беше лабораторията в Москва да даде всичката налична информация, без да я редактира. Преди възобновяване на правата, съветската антидопингова организация РУСАДА беше осъдена в продължение на 3 години, поради разкрита скица за прикриване на допингирани спортисти. В изказване УАДА сподели, че предоставената им от руснаците информация за московската лаборатория не е била "нито цялостна, нито достоверна ". Световната централа твърди, че руснаците са премахнали стотици доказателства за нарушавания и са изтрили голям брой файлове.

Тази заран шефът на РУСАДА - Юри Ганус съобщи, че чака УАДА да се съобрази с поисканото наказване от комисията. "Това е действителността. Потъваме в нова фаза на допинговата рецесия в Русия, която ще продължи през идващите четири години ", разяснява Ганус.

Подобно наказване ще значи, че Русия няма да взе участие на Олимпийските игри в Токио идващото лято, а не е изключено и националния тим по футбол на страната да бъде спрян от присъединяване във финалите на Евро 2020 следващата година. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР