Ръководителят на работната група на Обществената камара (ОП) на Русия

...
Ръководителят на работната група на Обществената камара (ОП) на Русия
Коментари Харесай

В Русия искат да върнат телевизионната реклама на алкохол и цигари

Ръководителят на работната група на Обществената камара (ОП) на Русия за битка с разпространяването на погрешна информация, публичен надзор и сигурност в интернет Александър Малкевич предложи да се върне рекламата на алкохол и тютюневи произведения в малкия екран,предава ТАСС.

„ Трябва да върнем рекламата за алкохола, цигарите и медикаменти с рецепта по малкия екран. Тази мярка ще е обвързвана само със спада на рекламните доходи “, сподели Малкевич на разширено съвещание на комисията на Обществената камара. Членът на президентската камара напомни, че въвеждане на сходни ограничения е предложил още през 2014 г Алексей Волин, който по това време е заемал поста заместник-министър на цифровото развиване, известията и всеобщите медии.

„ Що се отнася до дефицита на приходи, управляващите възнамеряват да компенсират федералните телевизионни канали за дефицита на приходи, а какво вършим с главните телевизионни канали на мегаполисите на нашата страна? Може би тогава би трябвало да се разбере, че тези, които отхвърлят да популяризират тютюн и алкохол, ще дават отговор на изискванията за спомагателна държавна поддръжка “, разясни Малкевич.

https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/ada/v-rusia-iskat-da-varnat-televizionnata-reklama-na-alkohol-i-cigari-2.jpg

Експертът също по този начин акцентира, че страната сега е подложена на строги наказания, тъй че е „ належащо да се ангажираме със заменяне на вноса и поощряване на съветските производители “, добави той. Според него по отношение на това е належащо да се промени законът за рекламата, защото сега съветските медии „ не могат да дават желание на локалните артикули и да ги хвалят заради нарушавания на закона “.

Рекламата на алкохол и тютюневи произведения е неразрешена в Русия. През 2014 година Държавната дума анулира рестриктивните мерки за реклама на някои типове алкохолни артикули, като домашно вино, шампанско и бира. До 2019 година беше разрешено да се популяризира бира на всички производители по игрища, по време на спортни излъчвания и в профилирани спортни издания.

https://cdn4.focus.bg/fakti/photos/original/3b3/v-rusia-iskat-da-varnat-televizionnata-reklama-na-alkohol-i-cigari-3.jpg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР