Ръководителят на представителството на ЕК Огнян Златев от следващата седмица

...
Ръководителят на представителството на ЕК Огнян Златев от следващата седмица
Коментари Харесай

Огнян Златев за новото назначение: Това е признание, че си свършил добра работа

Ръководителят на представителството на Европейска комисия Огнян Златев от идната седмица ще извършва същите функционалности, само че този път в Хърватия. Как се стигна до там, че един българин ще води задачата на Европейска комисия в Хърватия - вижте от диалога с Огнян Златев в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

Според Златев до това предопределение се е стигнало с твърдоглав труд и като преминеш през съответните конкурсни процедури. Трябва да се представиш добре, да имаш добра история на това, което си правил до момента. Комисията преценя до каква степен човек е подобаващ за длъжността.

" И най-после за мен, което е новото в комисията " Юнкер ", че най-после тези назначения се гласоподават от колежа на комисарите, което е някакъв тип самопризнание, че си приключил добра работа и добре си се показал ", сподели Златев.

В 85 % от случаите практиката е представителите на Европейска комисия да бъдат жители на съответната страна членка. Но има и няколко изключения, в това число и Златев.

Каква е равносметката от работата му в България - вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР