Ръководителят на Правителството на националното съгласие на Либия Фаиз Сарадж

...
Ръководителят на Правителството на националното съгласие на Либия Фаиз Сарадж
Коментари Харесай

Либийският премиер отказа да се срещне с генерал Хафтар в Москва

Ръководителят на Правителството на националното единодушие на Либия Фаиз Сарадж отхвърли да се срещне с командващия Либийската национална войска Халифа Хафтар. Това заяви шефът на Висшия държавен съвет на Либия Халед ал Мешри, съобщи ТАСС.

"Ние се отказахме от каквато и да е среща с Хафтар и при никакви условия няма да седнем на една маса с него ", сподели Ал Мешри, представен от телевизия "Либия ал Ахрар ". "Преговорите в Москва се водят с нашите турски и съветски другари ", сподели той.

Сарадж и Хафтар са в Москва, където през днешния ден се водят договаряния за Либия под егидата на министерствата на външните работи и на защитата на Русия и Турция. Очаква се в съветската столица да бъде подписано съглашение за прекъсване на огъня сред враждуващите страни.

Руски-турските договаряния започнаха в по този начин наречения формат „ 2+2 “: сред министрите на външните работи Сергей Лавров и Мевлют Чавушоглу и на защитата Сергей Шойгу и Хулуси Акар.

Анкара поддържа държавното управление в Триполи на Сарадж, а благосклонностите на Москва са по-скоро на страната на маршал Хафтар.

Правителството на Сарадж изиска помощ от Анкара и на 2 януари Меджлисът позволи изпращането на турски военни в Либия.

По неофициална информация няколко хиляди бойци на съветската частна военна компания „ Вагнер “ се борят в редиците на маршал Халифа Хафтар.

На конференция с канцлера Меркел в събота президентът Путин съобщи, че даже и да има съветски жители в Либия, то те не съставляват ползите на съветската страна и не получават пари от нея.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР