Ръководителят на правителствения щаб за бежанците полковник Валери Рачев се

...
Ръководителят на правителствения щаб за бежанците полковник Валери Рачев се
Коментари Харесай

Шефът на щаба за украинските бежанци напусна поста

Ръководителят на държавния щаб за бежанците полковник Валери Рачев се отдръпва от пост а по персонални аргументи. Задълженията му поема вицепремиерът Калина Константинова. 

" Нека да уважим персоналното му пространство и да му позволим да се отдаде на спокойни и светли празници със семейство си. За нас Валери Рачев е скъп експерт, експерт с праволинеен опит и човек с доста огромно и положително сърце. Надяваме се господин Рачев още веднъж да бъде част от нашия тим ", споделят от Министерски съвет.

В началото на месец март със заповед на премиера Кирил Петков беше основана Оперативна координационна група, която да дава отговор за евакуацията и подслоняването на украинци, напомня БГНЕС. За нейн началник бе избран Валери Рачев , консултант в политическия кабинет на премиера. Рачев е някогашен офицер от Българската войска, дипломат на България в Ирак и специалист по сигурност.

Оперативната координационна група координира работата на шест междуведомствени групи, които имат междуведомствен състав и се управляват от заместник-министри. Направленията за работа на групите включват основаване на нова организация на пунктове за първичен банкет и за даване на краткотрайна протекция, за образуване на превоза и настаняването пристигналите в хотели, държавни и общински обекти и за решение на въпроси, свързани със здравните грижи, образованието и заетостта. Приоритет на Оперативната координационна група е информираността на пристигналите от Украйна за опциите за живот и работа в България и на българските жители за помощта, от която те се нуждаят в този сериозен за тях миг. 

Снимка: NOVA, Архив
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР