Ръководителят на пилотираните програми на Роскосмос Олег Саприкин смята, че

...
Ръководителят на пилотираните програми на Роскосмос Олег Саприкин смята, че
Коментари Харесай

Да колонизираме Луната с аватари

Ръководителят на пилотираните стратегии на Роскосмос Олег Саприкин счита, че можем да колонизираме Луната с роботи аватари, които да се ръководят от Земята или от галактическото пространство, оповестява РИА Новости.

Според предлаганата идея машинален робот аватар ще се ръководи посредством екзоскелет с противоположна кинематична връзка, който напълно повтаря човешкото тяло.

Като облече екзоскелета, човек „ в действителност ще се потапя в тялото на този аватар “, пояснил Саприкин на конференция, отдадена на пилотираната галактическа експедиция на Марс.

„ Използвайки подобен робот, може, даже бих споделил не виртуално, а на практика действително, да се пътешества в Слънчевата система. Преди всичко на Луната е забавно да го използваме, защото… Какво е ръководството на такива роботи на Луната? Фактически при тези задръжки, които в този момент има с Луната – това са към 4 секунди – може да се употребява копиращ режим. В режим на действително време човек ще работи с този робот “, отбелязал ученият.

По-рано ръководителят на Центъра за подготовка на космонавти Юрий Лончаков заяви, че съветски робот андроид скоро ще бъде изпратен на МКС.

Прототипът на робота андроид SAR-401, създаден от Неправителствени организации „ Андроидна техника “, беше показан през ноември 2013 година в Звездното градче. След това компанията основала пример, който ще може да извършва към 50 интервенции в Открития космос.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР