Ръководителят на Пентагона Лойд Остин обяви, че Вашингтон ще премести

...
Ръководителят на Пентагона Лойд Остин обяви, че Вашингтон ще премести
Коментари Харесай

САЩ ни пращат Stryker за военни учения

Ръководителят на Пентагона Лойд Остин разгласи, че Вашингтон ще реалокира част от войските си от Германия в България за благоприятни условия за взаимно образование и по-добра оперативна съгласуемост.

" Бих желал да се обърна с признателност към България, която тъкмо през днешния ден се съгласи да одобри ротата " Stryker " на американската войска за благоприятни условия за взаимно образование. Тези войски ще отпътуват от Германия в околните дни и ще оказват помощ за обезпечаване на нашата подготвеност и оперативната ни съгласуемост с България като наш съдружник в НАТО ", съобщи Остин.

Страните от НАТО придвижват войските си към източните граници на блока във връзка хипотетичните проекти на Русия да нахлуе в Украйна.

Министърът на защитата на Съединени американски щати направи това изказване след поредност от изказвания, че Русия " сигурно " не се готви да изтегли войските си от границата с Украйна, а в противен случай - довежда ги " до прага на НАТО ".

По-рано през днешния ден БГНЕС осведоми, че следва следващото предислоциране на 100 до 150 американски военнослужещи от Германия с нужната екипировка, щатно въоръжение и бойни муниции, както и с до 15 бойни машини на пехотата.

В взаимната подготовка вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска. Съвместните учения и тренировки нормално са краткосрочни и оказват помощ да се подсигурява нашата подготвеност и оперативна съгласуемост като съдружници в НАТО.

Тази поредна ротация на американски военнослужещи в България е част от двустранното съдействие и образование в региона на защитата според изискванията на подписаното през 2006 година сред държавните управления на България и Съединени американски щати Споразумение за съдействие в региона на защитата.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат и са значима част от процеса на непрекъснато адаптиране на Алианса към променената среда на сигурност и израз на приноса ни към груповата защита.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР