Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф изрази своето мнение,

...
Ръководителят на отбора на Мерцедес Тото Волф изрази своето мнение,
Коментари Харесай

Мерцедес: Не е срамно да копираш Ред Бул

Ръководителят на тима на Мерцедес Тото Волф изрази своето мнение, че няма нищо срамно в това отборите във Формула 1 да копират концепциите, които се употребяват от най-хубавия екип на стартовата решетка, в тази ситуация Ред Бул, в дизайна на своите коли.

През 2023 година няколко тим – Астън Мартин, Макларън и Уилямс, заложиха на дизайн, който е взаймстван от този на Ред Бул, с който „ биковете “ завоюваха и двете трофеи през предходната година. В същото време и Мерцедес, и Ферари останаха правилни на своите философии, които са много по-различни от тази на Ред Бул, най-много в зоната на предните крила и страничните кутии.
 Защо Ред Бул RB19 има толкоз огромно преимущество Защо Ред Бул RB19 има толкоз огромно преимущество
От Мерцедес към този момент обявиха, че преглеждат опцията да преминат към дизайн като този на Ред Бул. Според непотвърдени клюки в италианската преса във Ферари също ще сторят същото. Заради тавана на бюджетите обаче и двата отбора ще могат да сторят това най-рано през 2024 година. Според самия Волф в копирането на най-бързия автомобил няма нищо срамно.
 Хамилтън не е виждал Хамилтън не е виждал " по-доминантна " кола от RB19
„ Аз мисля, че на този стадий не би трябвало да мислим доста за това по какъв начин наподобява колата ни. Тя просто би трябвало да е най-бързата допустима. И в случай че това значи, че тя ще наподобява на Ред Бул или на SpaceX аз няма да се срамя, стига тя да е бърза “, съобщи Волф.

„ Определено това, което сториха в Астън Мартин е доказателство, че за 6-7 месеца ти можеш да спечелиш толкоз доста време, че да можеш да се бориш в челото. Това е хубаво да се види. Това ни демонстрира, че в никакъв случай не би трябвало да отписваме един сезон, в случай че сходни скокове са вероятни “, сподели още австриецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР