Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен лидер Хуан Гуайдо

...
Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен лидер Хуан Гуайдо
Коментари Харесай

Гуайдо посрещнат с викове "убиец" във Венецуела

Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен водач Хуан Гуайдо не е получил топло посрещане от жителите на Венецуела при завръщането си от Съединени американски щати в страната си във вторник, предават информационните организации.

Той е бил посрещнат в Каракас протестиращи, които показаха недоволството си от водача на опозицията.

"Аз нося уговорката на свободния свят, подготвен да ни помогне да възстановим демокрацията и свободата ", написа той във обява във вторник в обществените мрежи.

Това обаче опонира на публикувани видеа от посрещането му от хората. Гуайдо бе посрещнат от огромна група протестиращи, които скандираха "убиец ".

Причината са необятните стопански наказания, наложени против Венецуела от Съединени американски щати през август 2017 година и януари 2019 година Според отчет от април 2019 година от Центъра за стопански и политически проучвания, Съединени американски щати глобите бяха виновни за "40 000 смъртни случая от 2017-2018 година " във Венецуела.

Гуайдо стартира интернационалното си турне в Богота, Колумбия, където се срещна с президента Иван Дюке и извърши възбраната за пътешестване, сложена му от президента на Венецуела Николас Мадуро.

От януари 2019 година Гуайдо твърди, че държавното управление на Мадуро е нелегитимно и че той е легален краткотраен президент на страната.

След това Гуайдо отиде и в Европа, където бе посрещнат от стачкуващи, които приканиха по този начин наречения водач да бъде даден на съд "за опит за събаряне на демократично определеното държавно управление " в Каракас.

Той също по този начин изнесе тирада на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, преди да пътува до Северна Америка, с цел да посети Канада и Съединени американски щати.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР