Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен лидер Хуан Гуайдо

...
Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен лидер Хуан Гуайдо
Коментари Харесай

Гуайдо посрещнат с викове убиец във Венецуела

Ръководителят на опозицията на Венецуела и самопровъзгласен водач Хуан Гуайдо не е получил топло посрещане от жителите на Венецуела при завръщането си от Съединени американски щати в страната си във вторник, съобщи " Спутник ".

Той е бил посрещнат в Каракас протестиращи, които показаха недоволството си от водача на опозицията.

" Аз нося уговорката на свободния свят, подготвен да ни помогне да възстановим демокрацията и свободата ", написа той във обява във вторник в обществените мрежи.

Това обаче опонира на публикувани видеа от посрещането му от хората.

Гуайдо бе посрещнат от огромна група протестиращи, които скандираха " палач ".

Причината са необятните стопански наказания, наложени против Венецуела от Съединени американски щати през август 2017 година и януари 2019 година Според отчет от април 2019 година от Центъра за стопански и политически проучвания, Съединени американски щати глобите бяха виновни за " 40 000 смъртни случая от 2017-2018 година " във Венецуела.

Гуайдо стартира интернационалното си турне в Богота, Колумбия, където се срещна с президента Иван Дюке и извърши възбраната за пътешестване, сложена му от президента на Венецуела Николас Мадуро.

От януари 2019 година Гуайдо твърди, че държавното управление на Мадуро е нелегитимно и че той е легален краткотраен президент на страната.

След това Гуайдо отиде и в Европа, където бе посрещнат от стачкуващи, които приканиха по този начин наречения водач да бъде даден на съд " за опит за събаряне на демократично определеното държавно управление " в Каракас.

Той също по този начин изнесе тирада на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, преди да пътува до Северна Америка, с цел да посети Канада и Съединени американски щати.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп показа Гуайдо като собствен специфичен посетител по време на обръщението си за положението на Съюза по-рано този месец. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР