Ръководителят на офиса на президента на Украйна Андрий Ермак сравни

...
Ръководителят на офиса на президента на Украйна Андрий Ермак сравни
Коментари Харесай

Андрей Йермак: Бахмут и Соледар - това е битката при Вердюн на 21 век

Ръководителят на офиса на президента на Украйна Андрий Ермак съпостави обстановката в региона на Бахмут и Соледар с борбата при Вердюн* през 1916 година в отговор на въпрос на публицист от френския Le Monde какво се случва в този момент в Донецка област. Думите му са представени от рускта работа на Би Би Си.

" Ситуацията е тежка, даже доста тежка. Това е борбата при Вердюн през 21 век. Боевете се водят от няколко месеца, само че нашите бойци съумяват да задържат позициите си. Руснаците пускат нарушители от пандизите, които умират незабавно когато стигнат до фронтовата линия. Телата им са оставени на място, даже не ги събират, има доста човешки загуби от съветска страна, доста повече в сравнение с от наша. Ние явно ценим живота на нашите бойци повече. Но пред нас е човешка маса, която непрестанно нападна, нападна, нападна. Соледар е място на улични борби, където нито една от страните не управлява града. Руснаците са там, само че не управляват града. Ситуацията е комплицирана, само че нашата цел е да освободим нашите територии, да възстановим изцяло териториалната целокупност на Украйна.

*Битката при Вердюн, останала в историята като Вердюнската месомелачка, е най-дългата борба от Първата международна война.

Историците към момента спорят за точните цифри на загубите на страните. Според груба оценка към 300 хиляди немски и френски бойци са починали в борби в североизточна Франция за 10 месеца през 1916 година

В петък, след публикуването на изявлението,, че е поело контрола над Соледар. Украинските военни отхвърлят загубата на града .

Според Сергей Череватий, представител на Източната група на въоръжените сили на Украйна, въоръжените сили на Украйна към момента са в града.

" В самия град се водят боеве, информацията, че украинските сили са напуснали Соледар, не е вярна, водят се боеве. Не оповестяваме детайлности, с цел да не разкрием тактическата позиция на нашите бойци. Вражеските сили надвиват, тъй като са хвърлили в тази посока оптималната мощ. Но нашите сили към момента се бият в самия град ", споделя Череватий.

Според заместник-министъра на защитата на Украйна Анна Маляр нощес " в Соледар е било горещо ". Русия е хвърлила съвсем всички съществени сили в посока на Донецка област, сподели тя в петък сутринта.
 Украински специалист: Битката за Соледар е невиждана от Втората международна война
Украински специалист: Битката за Соледар е невиждана от Втората международна война

На ден се изстрелвали по над 50 хиляди снаряда от украинска страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР