Ръководителят на Nissan Motor Карлос Гон ще бъде арестуван от

...
Ръководителят на Nissan Motor Карлос Гон ще бъде арестуван от
Коментари Харесай

Япония арестува шефа на Renault-Nissan

Ръководителят на Nissan Motor Карлос Гон ще бъде задържан от прокуратурата в Токио поради нарушаване на японските финансови и борсови закони, оповестява локалният вестник Asahi Shimbun, базирайки се на източници от следствието.

Гон, който управлява алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, е обвинен, че не е оповестил изцяло действителните си приходи във финансовите доклади на компанията. Според проверяващите ръководителят е заявил няколко стотин милиона йени по-малко, в сравнение с действително е получил.

Ако сходни дейности бъдат потвърдени, това би било нарушаване на японския закон за финансовите принадлежности и тържищата. 64-годишният Гон се е съгласил непринудено да придружи проверяващите, с цел да бъде разпитан. Прокурорите са подготвени да го арестуват, откакто проведат спомагателни разпити.

Засега липсва коментар от Renault, а по-късно през днешния ден се чака конференция Nissan Motor. От токийската прокуратура отхвърлят коментар.

Акциите на френската автомобилна компания паднаха с 6.2% в Париж, а тези на Nissan се сринаха с повече от 11%, написа Bloomberg.

 Nissan закупи контролния пакет на Mitsubishi за $2,3 милиарда
Нова, четвърта по величина автомобилна група света към този момент е реалност

Карлос Гон ще оглави и съвета на шефовете на Mitsubishi

Гон е един от най-успешните мениджъри в автомобилната промишленост, като е част от Renault от над 20 години. Той е в основата на построяването на алианса Renault-Nissan, който се разшири (през 2016 година бе добавена и Mitsubishi) и претърпя извънреден подем под негово управление. Постепеннно обединяването се трансформира в един от най-големите производители на коли в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР