Ръководителят на най-силната оръжейна асоциация в САЩ отхвърли категорично призивите

...
Ръководителят на най-силната оръжейна асоциация в САЩ отхвърли категорично призивите
Коментари Харесай

След новите масови убийства в САЩ, оръжейните производители говорят на ухо с Тръмп

Ръководителят на най-силната оръжейна асоциация в Съединени американски щати отхвърли изрично апелите за по-строги ограничавания на огнестрелните оръжия, като съобщи, че те няма да спрат всеобщите стрелби сходни на тези в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо. В тези две стрелби починаха общо 31 души.
Уейн Лапиер загатна, че е разговарял с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп след убийствата, при които починаха 31 души.
" Не съм податлив да разисквам частни диалози с президента Тръмп или други основни водачи по този въпрос. Но мога да потвърдя, че Националната оръжейна асоциация се опълчва на всяко законодателство, което незаслужено нарушава правата на жителите, които съблюдават закона ", сподели Лапиер в изказване.
Тръмп не призна обществено за диалог с Лапиер след двата случая на пукотевица. Но The Washington Post, базирайки се на неназовани източници, съобщи, че шефът на Асоциацията е предизвестил президента в телефонно позвъняване във вторник против поддръжката на по-строги ограничения. Не е ясно кой е основателят на позвъняването.
След всеобщите стрелби в Ел Пасо, Тексас и Дейтън, Охайо, се появиха многочислени апели за стягане на законите за оръжията. В четвъртък повече от 200 кметове приканиха Сената на Съединени американски щати да утвърди законодателство, към този момент признато от долната камара, което ще изисква инспекции за всички покупки на оръжия и да контролира вторичните продажби. Но Лапиер сподели, че обсъжданите разпореждания - нито една от които той не конкретизира - ще създадат милиони американци " по-малко способни да пазят себе си и своите близки ".
Тръмп съобщи тази седмица, че поддържа препоръчаното законодателство, което ще блокира продажбите на оръжия за хора с проблеми с психологичното здраве. Малко откакто встъпи в служба обаче, президентът анулира правилник, въведен от предшественика му Барак Обама, който би затруднил хората с психологични болести да купуват оръжие. Става въпрос за доклад пред ФБР и управляващите в обединен указател на такива хора и надлежно инспекция при покупка на оръжие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР