Ръководителят на най-голямата в света хуманитарна мрежа - Международното движение

...
Ръководителят на най-голямата в света хуманитарна мрежа - Международното движение
Коментари Харесай

Фалшивите новини за ваксините - новата пандемия!

Ръководителят на най-голямата в света филантропична мрежа - Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец, прикани държавните управления и институциите да се борят с " подправените вести " за имунизациите против Ковид-19, които по думите му са се трансформирали във " втора пандемия ", съобщи Асошиейтед прес.
Франческо Рока съобщи на виртуален брифинг пред Асоциацията на кореспондентите в Организация на обединените нации, че " с цел да преборим пандемията, би трябвало също да победим паралелната пандемията от съмнение ". Той прикани държавните управления и институциите да стартират да градят доверие измежду популацията за значимостта на имунизирането, съобщи Българска телеграфна агенция.
По думите на Франческо Рока в света се следи " възходящо съмнение към имунизациите като цяло, и към имунизацията против Ковид в частност ". Рока напомни за изследване на университета " Джонс Хопкинс " в 67 страни, което е открило, че утвърждението за имунизацията е намаляло доста от юли до октомври.
В четвърт от страните изследването е открило ниво на утвърждение за имунизацията против Ковид-19 от към 50 %. В Япония утвърждението е намаляло от 70 % на 50 на 100, а във Франция - от 51 % на 38 на 100.
Франческо Рока означи, че недоверието не е единствено " западен феномен ". По думите му изследване на Международното придвижване на Червения кръст и Червения полумесец в осем африкански страни е посочило постоянен спад на усещането за риск от заразяване с Ковид-19. В Конго, Камерун, Габон, Зимбабве, Сиера Леоне, Руанда, Лесото и Кения от ден на ден хора считат, че вирусът не визира младежите в Африка, че заболяването към този момент я няма и пандемията е свършила. " В няколко африкански страни следим общ песимизъм към имунизациите по принцип, с общо поверие, че чужденци употребяват Африка за медицински опити ", уточни Франческо Рока.
Той сподели, че за негова изненада, някои изключително уязвими и маргинализирани групи даже не знаят за пандемията, като даде образец с Пакистан, където 10 % от участниците в изследването не се знаели за Ковид-19.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР