Ръководителят на националния оперативен щаб за борба с коронавируса -

...
Ръководителят на националния оперативен щаб за борба с коронавируса -
Коментари Харесай

Генерал Мутафчийски: Не можем да забраним на футболните клубове да тренират

Ръководителят на националния действен щаб за битка с ковид - военачалник Венцислав Мутафчийски, даде особено изявление за Gong минути след решението на БФС шампионата да бъде продължено. Той сподели, че Щабът не може да се меси в делата на БФС и акцентира, че най-голямото му безпокойство е от скупчване на хора по Великден.

" Вижте, ръководителите на футбола вярно са оповестили, че играчите ще могат да стартират тренировки, когато това е допустимо. Решението им мачовете да започват три седмици, откакто се оправим със комплицираната обстановка, е положително. Извънредното състояние е точно по тази причина, с цел да предпазим хората. Много се приказва за икономическите последици, само че животът на хората е преди всичко.

Генералният щаб не може да не разрешава на футболните клубове да упражняват, тъй като това не му влиза в пълномощията. Това може да го реши Правителството. Вижте какво се случва в някои страни. Ние взехме ограничения и по тази причина смъртността е доста по-малка. Не може на момента да установим всички болни от ковид, само че виждаме ниската смъртност. Не може да скрием труповете и да ги заметем под масата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР