Ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски заплаши с ново

...
Ръководителят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски заплаши с ново
Коментари Харесай

Мутафчийски заплаши с нови мерки заради нарушенията на сегашните

Ръководителят на Националния действен щаб Венцислав Мутафчийски заплаши с ново стягане на режима за придвижване в България. Това се разбра от думите му в отговор на въпрос, обвързван с нарушаванията за напредване сред градовете и на обществени места.

Той уточни, че последваща стъпка е ограничаване върху напредването на хората в самите градове, което да става с декларация, както е сега сред регионалните градове. " Това е евентуално идната мярка. Вече е премислена и е въпрос на време да бъде въведена ", разгласи Мутафчийски.

По време на брифинга довечера предизвести хората да не считат, че смъртността се отнася единствено до хора в преклонна възраст. Посочи, че тя е спаднала до 66 година откакто през вчерашния ден умря жена на 51 година

Към 17 часа през днешния ден от всички инфектирани, чиито брой дружно с умрелите доближи 346 (на база над 7 хиляди проби, взети до момента), 125 са в болница като 13 са в натоварен бранш и са интубирани. За домашно лекуване са ориентирани шестима. Загиналите са към този момент осем. Оздравелите са общо 14.

Заразените медици общо досега са 17 като най-вече са случаите в Пловдив. Мутафчийски изясни с това, че евентуално лекарите не са взели ограничения и не са изследвали " обвинени " пациенти. Посъветва медиците да одобряват, че всеки пациент против тях е евентуално инфектиран и да се пазят.

От понеделник брифингите на щаба ще бъдат единствено в 8 часа сутринта.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1229)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР