Ръководителят на на германската агенция за вътрешно разузнаване заяви, че

...
Ръководителят на на германската агенция за вътрешно разузнаване заяви, че
Коментари Харесай

Десният радикализъм се разпространява в Германия, заяви шефът на конраразузнаването

Ръководителят на на немската организация за вътрешно разузнаване съобщи, че войнствени десни последователи се смесват с не толкоз радикални консерватори, с цел да създадат екстремизма по-приемлив и по-труден за разкриване, съобщи " Ройтерс ".

В изказване по-малко от три седмици, откакто мъж, разгласил расистки и антисемитски манифест, простреля двама души покрай синагога в Хале, Томас Халденванг добави, че единичните терористи също съставляват увеличаваща се опасност.

През август предходната година в Германия се организираха най-големите крайнодесни демонстрации от десетилетия след гибелта на мъж, за който се счита, че е бил намушкан с нож от сириец в източния град Кемниц. Лидерът на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " в провинция Тюрингия, Бьорн Хьоке, се причисли към демонстрациите.

Хьоке, който упорства за пренаписване на исторически книги, с цел да се концентрират повече върху немското, в сравнение с върху еврейското страдалчество през Втората международна война, желае да изтласка партията още по-надясно. На изборите в Тюрингия в неделя партията му завоюва второ място, изпреварвайки консерваторите на канцлера Ангела Меркел.

Халденванг сподели, че хората, принадлежащи към " новото дясно " стават политически дейни за да създадат дясното коренно мислене, даже екстремисткото мислене, задоволително.

Той повтори оценките на организацията си, че към половината от почти 24 100 " десни екстремисти " в Германия имат капацитет да употребяват принуждение.

Халденванг посочи увеличаващата се заплаха от нападатели, които са радикализирани в интернет и работят сами и съпостави нападателя от Хеле с тези в Осло и Крайстчърч, Нова Зеландия. " Разследванията към този момент сочат, че причинителят не е споделил проекта си за антисемитски стимулирана офанзива в Хале с никой досега на осъществяването й ", добави той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР