Ръководителят на МВФ призова развитите икономики да предоставят повече ресурси

...
Ръководителят на МВФ призова развитите икономики да предоставят повече ресурси
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева настоява за повече помощ на страните с ниски доходи

Ръководителят на МВФ прикани развитите стопански системи да дават повече запаси на страните с ниски приходи. Тя предизвести, че зараждащото " огромно разминаване " в световния напредък може да рискува стабилността и да провокира обществени безредици през идващите години, оповестява БНР.
Управляващият шеф на Международния валутен фонд съобщи пред кореспонденти, че 50% от разрастващите се страни са изложени на риск от по-голямо закъснение, което поражда опасения по отношение на стабилността и обществените безредици.
 МВФ: Изменението на климата е главен риск за икономическата и финансовата непоклатимост МВФ: Изменението на климата е главен риск за икономическата и финансовата непоклатимост
Международният валутен фонд преглежда изменението на климата като главен риск за икономическата и финансовата непоклатимост. Това съобщи д...
За да се избегнат по-големи проблеми, тя уточни, че богатите страни и интернационалните институции би трябвало да дават повече средства. " Силно задлъжнелите небогати страни обаче също би трябвало да търсят преструктуриране на дълга по-скоро, в сравнение с по-късно и би трябвало да засилят изискванията за по-голям напредък ", сподели още Георгиева.
Ръководителят на Международния валутен фонд предизвести, че Съединените щати са изправени пред допустима " рискова вълна " от банкрути и безработица, в случай че не не престават да оказват фискална поддръжка, до момента в който не завърши коронавирусната здравна рецесия. Кристалина Георгиева съобщи, че Съединени американски щати, най-голямата стопанска система в света, имат опция да предприеме по-нататъшни дейности и това би осигурило позитивни резултати, които да се разпространят в международната стопанска система.
На въпрос дали поддържа антикризисния проекта на президента Джо Байдън на стойност 1,9 трлн. $, госпожа Георгиева сподели, че МВФ поддържа фокуса на проекта върху имунизациите, опазването на здравето, поддръжката за безработни и помощта за щатските и локалните управляващи. 
Въпреки зараждащото се икономическо възобновяване, Кристалина Георгиева съобщи, че рисковете остават, изключително в случай че поддръжката не се оказва задоволително дълго време. " Все още съществува заплахата, че в случай че поддръжката не бъде поддържана, до момента в който не излезем трайно от здравната рецесия, може да има рискова вълна от банкрути и безработица “, сподели тя.
 Кристалина Георгиева попадна в Топ 20 на най-влиятелните дами на планетата Кристалина Георгиева попадна в Топ 20 на най-влиятелните дами на планетата
Българката Кристалина Георгиева, която е ръководещ шеф на Международния валутен фонд, е в тазгодишната ранглиста на списание Forbe...
Агенция Ройтерс припомня, че през 2020 година тя съобщи, че банкрутите в Съединени американски щати са по-малко от междинните през естествените години заради фискалната поддръжка и е значимо да се продължи калибирането на тази поддръжка през 2021 година, " като се приготвям деликатно за момента, в който някои бизнеси не оцелеят ". " Искаме да забележим деликатни, добре калибрирани политически дейности. Искаме да имаме поддръжка за политиката “, повтори тя и през днешния ден и добави: " Необходими са огромни грижи, с цел да не се окажем в сложна обстановка ".
Георгиева призна загрижеността, изразена от някогашния финансов министър на Съединени американски щати Лорънс Съмърс за вероятно прегряване на американската стопанска система, само че съобщи, че е уверена, че новият министър на финансите Джанет Йелен ще следи деликатно тези опасности. " Всъщност би трябвало да внимаваме за рисковете, само че имаме допустимо най-хубавия финансов министър за справяне с този евентуален риск ", сподели шефът на МВФ. " И аз съм уверена, че ще се отделя доста внимание на предвиждането и, в случай че е належащо, предприемане на подобаващи дейности за справяне с тези опасности ", добави тя. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР