Ръководителят на мисията на ООН за наблюдение на човешките права

...
Ръководителят на мисията на ООН за наблюдение на човешките права
Коментари Харесай

ООН е загрижена, че Русия не ѝ дава достъп до украински военнопленници

Ръководителят на задачата на Организация на обединените нации за наблюдаване на човешките права в Украйна съобщи, че Русия не позволява достъп до военнопленници и изрази угриженост на фона на доказателствата, че някои са били подложени на изтезания и малтретиране, оповестява " Ройтерс ".

Руската федерация не е предоставила достъп до военнопленници, държани на нейна територия или на територия под нейна окупация, рапортува Матилда Богнер на брифинг в Женева, цитира news.bg.

Това е още по-тревожно, защото имаме доказателства, че военнопленници във властта на Русия и държани от съветските въоръжени сили или от свързани с тях въоръжени групировки са били изтезавани и измъчвани, акцентира тя.

От своя страна Русия отхвърля да упражнява изтезания или други форми на малтретиране на военнопленници. Тя твърди, че нейните сили в Украйна вземат участие в " специфична военна интервенция " за разоръжаване на страната и елиминиране на крайнодесни националисти, които счита за опасност за личната си национална сигурност.

В края на юни съветското министерство на защитата заяви, че страната държи над 6000 украински военнопленници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР