Ръководителят на Министерството на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви,

...
Ръководителят на Министерството на отбраната на Украйна Олексий Резников заяви,
Коментари Харесай

Украйна назова крайния срок за края на СВО. Какво мислят за това в Русия?

Ръководителят на Министерството на защитата на Украйна Олексий Резников съобщи, че Киев чака края на спора сред Русия и Украйна идващото лято.

Резников добави, че с помощта на това НАТО ще може да утвърди влизането на Украйна в алианса, а Киев ще стане пълновръстен член на организацията.

Pravda.Ru разиска с специалисти и депутати по какъв начин Русия се отнася към сходна прогноза и какъв брой евентуално е Украйна да се причисли към Северноатлантическия алианс.

" Кой знае, може би това ще бъде доста значим ден за Украйна. Това е единствено моята прогноза ", сподели ръководителят на украинското министерство на защитата в изявление за CNN. Той акцентира, че Украйна може да бъде призната в НАТО на срещата на върха на НАТО през 2024 година, когато организацията навърши 75 години.

Освен това ръководителят на украинското министерство на защитата означи, че участието на страната в НАТО ще стане допустимо едвам след края на спора. Дотогава " няма по какъв начин да се гласоподава единомислещо ", сподели той. Резников добави, че не е належащо да се получават гаранции за влизането на Украйна в НАТО след края на спора, защото на страната ще бъде обезпечен „ редовен развой на приемане “.

Защо Украйна още не е в НАТО? Кратка информация

Състоянието на връзките сред страната и алианса е обект на интензивно разискване още преди началото на спецоперацията в Украйна. Нещо повече, вероятното участие на Украйна в НАТО, за Русия, стана една от аргументите за началото на специфична военна интервенция. Москва интензивно предотвратява това, защото вижда закани за стратегическата си сигурност.

Преди началото на специфичната военна интервенция Украйна получи отвод да бъде призната в алианса по официални аргументи: по мнението на управлението на алианса, Украйна не дава отговор на стандартите, прилагани към страните, които желаят да станат членки. Сред тези аргументи главно се открояваха (и към момента се открояват) корупцията, както и неразвитостта на избрани институции в страната. С началото на специфичната интервенция към аргументите беше добавена нова - страните, поканени в организацията, не могат да имат неразрешени териториални разногласия с други страни.

Въпреки това Украйна продължава да си сътрудничи с НАТО като неин в действителност главен донор, който дава както финансова, по този начин и военна помощ, по-специално в границите на спора с Русия. Украйна продължава да упорства за участие в организацията и дава обещание да извърши всички условия на НАТО.

Въпросът за характера на връзките сред Украйна и НАТО беше изключително изострен по време на срещата на върха на организацията на 11-12 юли във Вилнюс. На него беше поканена украинска делегация, в това число с присъединяване на президента Володимир Зеленски. Киев очакваше покана за НАТО или гаранции за влизане.

Представители на алианса обаче се въздържаха от сходни решения и предложиха различни разновидности за съдействие: да вземем за пример основаването на Съвет за директно взаимоотношение Украйна-НАТО. Също по този начин за следващ път страната изрази поддръжка и разгласи нови ограничения за помощ.

Какво мислят в Русия за прогнозата на Киев за времето на края на СВО?

С подобен въпрос Правда.Ру се обърна към Светлана Журова, народен представител от Държавната дума, първи заместник-председател на Комитета по интернационалните връзки на Държавната дума.

" Тъй като той [Резников] добави, че това е някаква прогноза, тогава, евентуално, аз също мога да направя някои прогнози и догатки по това изказване. Първо, ясно е, че Украйна, в случай че това се случи и се причисли към НАТО, евентуално се надява, че НАТО ще я отбрани изцяло и надлежно ще " отвоюва ", териториите, които явно, по тяхно мнение, ние нелегално сме „ окупирали.

Това са Крим и още четирите наши района, които се причислиха неотдавна, т.е. общо пет територии. Тоест, явно Украйна надали ще се задоволи с друго равнене. И тогава тя още веднъж ще изиска оръжия, само че освен, за жалост, ще загинат украински бойци, само че и военни от НАТО, най-вероятнов по-голям брой от до момента ", сподели Журова.

Освен това събеседникът на Pravda.Ru означи, че в случай че Украйна се причисли към алианса, тя ще може да подписва мирни съглашения, само че за жителите на страната това ще звучи по този начин, като че ли това не е изборът на държавното управление, а на някой различен. По този метод може да се окаже, че реализират мира „ с непознати ръце “, означи депутатът от Държавната дума.

" Ясно е, че преди да се причислят към НАТО, те или би трябвало сами да решат да прекратят и подпишат всички мирни съглашения, или да дадат това право на алианса. Ето договорката. И затова за Украйна може би това ще бъде денят (и за всички нас), когато нашите военни ще спрат да умират и от двете страни ", сподели тя.

Отговарят военни специалисти

Василий Дендикин, капитан от първи сан от запаса, боен специалист, сподели, че съгласно него краят на СВО ще пристигна доста по-рано.

" Това са положителни пожелания [на Резников]. Мисля, че това, което ще се случи, няма да е в тяхна изгода и, според мен, ще стане доста по-рано ", сподели Дендикин.

На собствен ред Игор Коротченко, основен редактор на списание " Национална защита ", счита думите на Резников за несъответстваща оценка на положението на нещата.

" Думи, отделени от действителността, в този случай това е украинската интерпретация на бъдещето във формата, в която те биха желали да видят това бъдеще. Нищо повече. Пак споделям, това е бъдещето, което вижда Резников, само че това въобще не значи, че такова бъдеще ще има. Днес е мъчно да се приказва за нещо съответно, изключително за някакво влизане и участие на Украйна в НАТО. Това е безсмислено, става дума за голи украински „ мераци “, - означи той.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР