Ръководителят на Международния валутен фонд заяви, че глобалната икономическа перспектива

...
Ръководителят на Международния валутен фонд заяви, че глобалната икономическа перспектива
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Глобалната икономическа перспектива е много несигурна

Ръководителят на Международния валутен фонд съобщи, че световната икономическа вероятност остава доста несигурна поради пандемията от ковид, до момента в който възходящото разминаване сред богатите и бедните страни изисква от МВФ да откри повече запаси, оповестява Ройтерс.

Управляващият шеф на МВФ Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение съобщи, че ново систематизиране на личната валута на МВФ, известна като "Специални права на тираж " (СПТ), ще даде на страните повече фискално пространство за справяне със здравната рецесия и ще форсира прекосяването към цифрова и зелена стопанска система, съобщи БНР.

По време на напускащия поста си президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, най-големият акционер на МВФ в лицето на Съединени американски щати, блокира сходен ход с аргумента, че ще даде повече запаси на по-богатите страни, защото разпределението ще бъде съразмерно на тяхното присъединяване. Шведският финансов министър Магдалена Андерсон, новият ръководител на управителния комитет на МВФ, която приказва на онлайн конференция задно с Кристалина Георгиева  Кристалина Георгиева Кристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си обучение, съобщи, че е ясно, че нуждата от ликвидност остава огромна и тя ще се съветва със страните членки по отношение на опциите за разширение на ликвидността. Георгиева пък съобщи, че МВФ бързо е нараснал концесионното финансиране за разрастващите се пазари и разрастващите се стопански системи, в това число посредством подаяние от към 20 милиарда $ в съществуващите СПТ. Това ще продължи да играе значима роля, само че са нужни спомагателни стъпки, сподели още тя.

"Ще продължи да бъде толкоз значимо, даже по-важно, с цел да можем да разтеглим потенциала си да поддържаме страни, които са изостанали ", уточни Георгиева.

Възможността за осъществяване на ново систематизиране на СПТ - нещо сходно на печатането на пари от страна на централната банка - в никакъв случай не е било изоставяно от членовете на МВФ, сподели тя, добавяйки, че някои от тях не престават да разискват това като вероятен ход.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР