Ръководителят на медицинския екип на Атлетико Мадрид д-р Хосе Мария

...
Ръководителят на медицинския екип на Атлетико Мадрид д-р Хосе Мария
Коментари Харесай

Лекарят на Атлетико Мадрид ще вдига на крака папа Франциск

Ръководителят на медицинския екип на " Атлетико Мадрид " доктор Хосе Мария Вилялон е извикан във Ватикана, с цел да помогне за лекуването на папа Франциск, който страда от артрит в коляното, разкри Би Би Си.

През последните месеци 85-годишният папа анулира разнообразни действия, в това число пътешестване до Африка, заради проблеми с напредването.

Хосе Мария Вилялон съобщи, че папата е " доста благ ", само че и " доста твърдоглав ", защото отхвърля да се подложи на интервенция.
 Папа Франциск обмисля опцията да се пенсионира
Папа Франциск обмисля опцията да се пенсионира

Той сподели, че не мисли да се отдръпва незабавно

Папата е огромен почитател на аржентинския клуб " Сан Лоренсо " - не на мадридския.

Футболната база на Сан Лоренцо е в Буенос Айрес, където е роден понтификът - Хорхе Марио Берголио.

От май насам папата - водач на повече от един милиард римокатолици по света - върви благодарение на бастун или употребява инвалидна количка.

В изявление за испанската радиостанция Cope доктор Вилялон споделя, че " оптимист и на папата може да се помогне ", само че признава, че натовареният график на папата затруднява лекуването.

Лекарят също по този начин призна, че при първата си среща с понтифика е бил " доста нервозен " поради отговорността на това ново предизвикателство.

" Ще би трябвало да се предложи по-консервативно лекуване ", сподели той, защото папата отхвърля интервенция, откакто през юли предходната година е претърпял интервенция на дебелото черво. Артритът на папата предизвиква отичане на ставите му, изясни той.
 Папа Франциск отхвърли да възнамерява скорошно отдръпване
Папа Франциск отхвърли да възнамерява скорошно отдръпване

Главата на Римокатолическата черква опроверга и слуховете, че има рак

" Той е страхотна персона , оправя се добре, доста е явен, доста признателен човек е, доста другарски надъхан и прелестен. Той също по този начин обича футбола ", сподели доктор Вилялон.

Медикът оказва помощ на футболистите на " Атлетико Мадрид " от 1995 година насам. Той е експерт по ортопедична хирургия и травматология.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР