Ръководителят на лява южнокорейска политическа партия, която защитава равенството между

...
Ръководителят на лява южнокорейска политическа партия, която защитава равенството между
Коментари Харесай

Лидер на партия в Южна Корея уволнен за сексуален тормоз

Ръководителят на лява южнокорейска политическа партия, която пази равенството сред половете, беше уволнен поради върху един от личните му депутати, заяви Агенция Франс Прес.
Ким Чен-Чеол беше ръководител на Партията на справедливостта, която с шестимата си представители е третата по величина в Народното събрание на. Той беше лишен от позицията си, откакто призна, че е тормозил Джанг Хе-Йонг, се споделя в изказване на партията.
Той е последният политик, свален поради корист в консервативната и обичайно патриархална страна, където жертвите от дълго време са принудени да мълчат.
33-годишната Джанг беше определена в Народното събрание предходната година и е измежду най-младите депутати в Южна Корея.
Тя е известна с интензивността си в региона на правата на индивида и изготви законопроект за битка с дискриминирането, забраняващ фаворизирането въз основа на пол, раса, възраст, полова ориентировка, увреждане или вяра.
Инцидентът се е случил след вечеря предишния месец и партията стартира следствие, откакто Джанг заяви три дни по-късно за издевателството.
" Това е явен полов тормоз ", съобщи заместник-председателят на партията Бае Бок-джу.
 Кметът на Копенхаген подаде оставка поради скандал за полов тормоз Кметът на Копенхаген подаде оставка поради скандал за полов тормоз
Кметът на датската столица Копенхаген Франк Йенсен подаде през днешния ден оставка, откакто призна съпричастност към няколко случая на полов...
Ким Чен-Чеол е признал, че „ е осъществил физически контакти, за които жертвата нито е желала, нито е дал единодушие, и е упражнил очевиден полов тормоз “.
В свое изказване Джанг споделя, че случаят й е предизвикал " потрес и страдалчество ", а виновникът за това е неин политически съдружник, с който е водила акция против половите закононарушения.
Южна Корея остава доминирана от мъжете, макар своя стопански и софтуерен прогрес, а жертвите на полово принуждение постоянно се сблъскват със стигма, която ги обезсърчава да разгласят това обществено.
В същото време през последните няколко години в страната е необятно публикувано, откакто прокурор упрекна обществено своя шеф, че я опипва по време на заравяне. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР