Ръководителят на Лукойл - най-голямата частна петролна компания на Русия,

...
Ръководителят на Лукойл - най-голямата частна петролна компания на Русия,
Коментари Харесай

Вагит Алекперов: Поне още 10 години ще има санкции срещу Русия

Ръководителят на " Лукойл " - най-голямата частна петролна компания на Русия, счита, че глобите на Запада против Русия ще се запазят в идващите 10 години. Стратегическият проект на компанията му също е учредена на такава прогноза.

Това споделя Вагит Алекперов в изявление за " Файненшъл таймс ", представено от съветски медии. " Не разгадавам в околните години глобите да бъдат снети. А когато стане, това ще е нескончаем и доста комплициран развой ", изяснява шестият (според сп. " Форбс " ) по благосъстояние руснак с към 14.5 милиарда $ персонално положение.

Той добавя, че още при първити наказания преди 3 години разговарял във Вашингтон със чиновник, отговарящ в администрацията за глобите. " Каза ми, че в случай че Русия направи това и това, то Съединени американски щати ще отвърнат по подобен и подобен метод. Отвърнах му: Страната ми няма да ви остави без работа. "

" Лукойл " е измежду засегнатите от ембаргото, дружно с колоси като " Роснефт ", " Газпром петрол ", " Газпром " и " Сургутнефтегаз ".

Алекперов споделя още, че не желае цената на петрола за де връща на 100 $ за барел, защото това ще се трансформира в проблем за целия бранш. " Искаме цените предвидимо да се държат към 55-60 $ за барел най-малко в идващите 10 години. Тогава ще са щастливи и производители, и консуматори. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР